katerina gwgou
  Δουλειές της..
 

 

Σπούδασε: Δραματική Σχολή Τάκη Μουζενίδη και Σχολές Χορού Πράτσικα, Ζουρούδη και Βαρούτη.
Πρώτη εμφάνιση: 1961, με το θίασο Ντίνου Ηλιόπουλου, στο έργοτων Δ. Ευαγγελίδη - Γιάν. Μαρή «Ο Κύριος πέντε τοις εκατό» (Κορίτσι με τα βιβλία).
Εργάστηκε από μικρή ηλικία σε παιδικούς θεατρικούς θιάσους και στον κινηματογράφο, κυρίως σε ταινίες της Φίνος Φίλμ.
Θίασοι: θίασος Ντ. Ηλιόπουλου - Α. Φόνσου: Ν. Τσιφόρου - Πολ. Βασιλειάδη «Τα κοκόρια των δώδεκα» (Λέλα), Χρ. Γιαννακόπουλου - Α. Σα¬κελλάριου «Η Μις Βαγόνι» (Λιλίκα) Κ.ά. - Θέατρο «Παρκ»: Μ. Θεοδωρά¬κη - Μποστ (Μέντη Μποσταντζόγ λου) «Όμορψη πόλη» - θίασος ΒίλμαςΚύρου (1962-65): Ρ. Τομά «Οκτώ γυναίκες κατηγορούνται» (Κατερίνα), Α. Πάρνη «Το νησί της Αφροδίτης» (Βίκυ), Αγκ. Κρίστι «Έγκλημα στο Νεί¬λο»’ (Χριστίνα Γκραντ), Δ. Γιαννουκάκη «Η Κυρία έχει νεύρα» (Παναγιώ¬τα), Τσιφόρου - Βασιλειάδη «Οι γυναίκες προτιμούν τους σκληρούς» (Σίσσυ), Τζ;. Πρίσλ’ίΙ..«Τα σινα δάχτυλα» (Σάλλυ Φίλιπς) Κ.ά. - θίασος.
Κατερίνας (Ανδρεάδη) (1965): Τσιφόρου - Βασιλειάδη «Tο μήλο κάτω από τη μηλιά» (Φανή) - θίασος Ρ. Βλαχοπούλου - Γ. Κωνσταντίνου - Γ. Βογιατζή (1966): Κ. Νικολαιδη - Ηλ. Λυμπερόπουλου «Ο γάιδαρος του Χότζα», «Σκούπα και φαράσι» - θίασος Τζένης Καρέζη (1968): Α. Γιαλαμά - Κ. Πρετεντέρη «Το παιχνίδι του γάμου» (Έψη), Τσιφόρου - Βασιλειάδη «ο Διευθυντής της ιδιαιτέρας» - θίασος Αλεξανδράκη - Φιλιππίδη - Μηλιάδη (1970): Άλκη Παπά «Γη! S.o.S.», (Τσα Τσα Τσα) - θίασος Βουγιουκλάκη -Παπαμιχαήλ: Πολ. Βασιλειάδη - Λάκη Μιχαηλίδη «Επτά χρόνια γάμου» . θίασος Πέτρου Φυσσούν (1972-73): Λ. Χέλμαν «Φρουρά στο Ρήνο» (Μπόντο) - θίασος Κώστα Μεσσάρη - Γ. Σκούρτη (1975): Γ. Σκούρτη «Η απεργία» (Μπερνάντα) - θίασος Δέσποινας Στυλιανοπούλου: Γιάν. Τσάμη «Μια Μαρία σε τιμή ευκαιρίας» - «Θέατρο Τέχνης» Κάρολου Κουν (1977-78): Θαν. Κωσταβάρα «Το φαγκότο» (Κυρία Τεσματζόγλου), Ευριπίδη «Βάκχες» (Φεστιβάλ Βρυξελλών), Αισχύλου «Επτά επί Θήβας» (Φεστιβάλ Λον¬δίνου), Έρντμανν «Ο αυτόχειρ» (Κλεοπάτρα Μαξίμοβνα) - θίασος Έλλης Λαμπέτη (1978): Ε. Ντε Φιλίππο «Φιλουμένα Μαρτουράνο» (Λουκία).
Άλλες δραστηριότητες: Από το 1979 αφοσιώθηκε με επιτυχία στην ποίηση, εγκαταλείποντας το θέατρο. Ποιητικές συλλογές: «Τρία κλικ αριστερά», «Ιδιώνυμο», «Απόντες», «ο μήνας των παγωμένων σταφυλιών», «Με λένε Οδύσσεια» και άλλες. Κυκλοφόρησε και ένα δίσκο με απαγγελίες ποιημάτων της από την ίδια, με τίτλο «Στο δρόμο».
Αποτραβήχτηκε κι έζησε μόνη σε διάφορες γειτονιές της Αθήνας αλλά και στη Θεσσαλονίκη

Κινηματογράφος: «Νόμος 4000», «Το ξύλο βγήκε απ’ τον Παράδεισο», «Η γυνή να φοβείται τον άνδρα», «Αγάπη για πάντα», «Τι έκανες στον πόλεμο, Θανάση» Κ.ά. (50 περίπου ταινίες).

 Φιλμογραφία (ως πρωταγωνίστρια)

  • Το βαρύ πεπόνι, 1977
  • Παραγγελιά, 1980
  • Όστρια, 1984
  •  

Υπόλοιπη φιλμογραφία

* Ο άλλος (1952)
* Το ξύλο βγήκε απ' τον Παράδεισο (1959) .... Λαζάρου
* Νόμος 4000 (1962) .... Κλειώ
* Η ψεύτρα (1963) .... Ντόλυ
* Γάμος αλά ελληνικά (1964)
* Δεσποινίς διευθυντής (1964)
* Κάλλιο πέντε και στο χέρι (1965) .... Μπέτυ Κωνσταντέα
* Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα (1965) .... Παγώνα
* Μια τρελή, τρελή οικογένεια (1965) .... Σίσυ
* Ο τρελός τα 'χει τετρακόσια (1968)
* Η ωραία του κουρέα (1969)
* Αγάπη για πάντα (1969)
* Τι έκανες στον πόλεμο, Θανάση; (1971)

Βιβλία
  • Τρία κλικ αριστερά, Εκδόσεις Καστανιώτη, 1η έκδοση 1978
  • Ιδιώνυμο, Εκδόσεις Καστανιώτη, 1η έκδοση 1980
  • Το ξύλινο παλτό, Εκδόσεις Καστανιώτη, 1η έκδοση 1982
  • Απόντες, Εκδόσεις Καστανιώτη, 1η έκδοση 1986
  • Ο μήνας των παγωμένων σταφυλιών, Εκδόσεις Καστανιώτη, 1η έκδοση 1988
Βιβλία για την Κατερίνα Γώγου

* Βιργινία Σπυράτου: Κατερίνα Γώγου: Έρωτας Θανάτου, Εκδόσεις Βιβλιοπέλαγος, 1η έκδοση 2007
Μεταθανάτιες κυκλοφορίες
  • Με λένε Οδύσσεια, Εκδόσεις Καστανιώτη, 1η έκδοση 2002
  • Νόστος, Εκδόσεις Καστανιώτη,1η έκδοση 2004
Δισκογραφία
  • Έγραψε τους στίχους για το soundtrack της ταινίας "Παραγγελιά" με τίτλο Στο Δρόμο, σε μουσική Κυριάκου Σφέτσα που κυκλοφόρησε απο την ΕΜΙ το 1981.
Θέατρο

* Στο θέατρο έπαιξε από επιθεώρηση μέχρι τραγωδία (θίασος Κ. Κουν). Κάποιες από τις παραστάσεις στις οποίες έλαβε μέρος ήταν με το Θίασο Ηλιόπουλου στην παράσταση "Ο κύριος Χ" και αργότερα στις: "Όμορφη πόλη", "Οκτώ γυναίκες κατηγορούνται", "Ο γάιδαρος του Χότζα" και πολλές άλλες.
Η τελευταία θεατρική της εμφάνιση ήταν στην παράσταση "Φιλουμένα Μαρτουράνο", δίπλα στην Έλλη Λαμπέτη.


Τρία κλικ αριστερά, 1978


Ιδιώνυμο, 1980


Το ξύλινο παλτό, 1982


Απόντες, 1986


Ο μήνας των παγωμένων σταφυλιών, 1988 


Μεταθανάτιες κυκλοφορίες


Με λένε Οδύσσεια, 2002


Νόστος, 2004
 
  Εσύ είσαι ο Νο 56438 visitors  
 
=> Do you also want a homepage for free? Then click here! <=